„Când am aflat diagnosticul m-am ridicat în picioare amețită și nu am conștientizat decât mai târziu că a venit sfârșitul lumii pentru mine!”

Easy HPV Test

Larisa a avut întotdeauna mare grijă de sănătatea ei, mergea la screening-uri, avea o alimentație echilibrată și făcea mișcare regulat: alpinism, snowboard, drumeții și canotaj. A trăit o viață sănătoasă și nu a avut niciun fel de simptom care ar fi indicat probleme. Toate acestea s-au schimbat atunci când, în august 2017 s-a prezentat la ginecologul ei pentru screening-ul de rutină .

„În proba mea s-au găsit celule anormale și am fost diagnosticată cu HPV. Am făcut și colonoscopia, după care ginecologul meu a recomandat biopsia conică, sperând că va fi suficientă pentru vindecarea mea. Din păcate, am aflat însă că sufăr de cancer invaziv al glandelor. Îmi amintesc că nu am pus prea multe întrebări medicului, m-am ridicat în picioare amețită și am ieșit din cabinet. Am conștientizat abia peste trei zile că a venit sfârșitul lumii pentru mine. Mă gândeam la scenariile cele mai întunecate, mai ales pentru că nu aveam copii și mi-aș fi dorit neapărat acest lucru.”

Larisa a povestit că pe parcursul tratamentelor ei a fost ajutată foarte mult de familie, dar și de către terapeutul ei, căruia putea să-i povestească toate grijile și emoțiile ei și care a învățat-o cum să-și trateze anxietățile. Între noiembrie 2017 și aprilie 2018, a trecut printr-o operație LEEP (excizie realizată cu ajutorul unui fir electric curbat) și prin două biopsii conice. A avut noroc, ultima biopsie conică a îndepărtat toate celulele canceroase. Împreună cu medicul ei au decis să facă excizie în loc de histerectomie (extirparea uterului) pentru ca mai târziu să mai poată să nască.

„Nici nu pot să vă spun cât de ușurată m-am simțit şi am scăpat de o povară uriașă când am aflat că, în sfârșit, sunt oficial și complet vindecată de cancer. Mai ales că medicul mi-a spus mai devreme că, dacă nici ultima biopsie conică nu ajută, nu vom mai avea altă alegere și va trebui să extirpăm uterul. Acum îmi spune deja că împreună cu soţul meu putem să începem să ne gândim la bebeluș. Deși nu mi-am redobândit încă complet starea de spirit care mă defineşte și nici vechea formă fizică, simt că sunt pregătită pentru orice situație.”

Larisa consideră că este important ca femeile să știe că nu este vina lor că au făcut cancer, că sunt puternice și că nu sunt singure la necaz. De asemenea este important să poată vorbi cu cineva despre boala lor și să accepte ajutorul celorlalți ca să nu meargă singure pe drumul îngrozitor de dificil al recuperării.

În zilele noastre, acesta poate fi efectuat deja și la domiciliu

Din fericire, în zilele noastre există o soluție mult mai bună decât examenul citologic tradițional: de exemplu Easy HPV Test de la Neumann Labs, cu ajutorul căruia ne putem da seama în condiții comode, fără intervenție medicală dacă suntem purtătorii vreunui virus. Neumann Labs, care se ocupă de diagnosticarea virusului papiloma uman încă din 1998, printr-un studiu clinic la care au participat peste 6000 de femei, a reușit să demonstreze eficiența acestei proceduri care poate fi efectuată și acasă.

Rezultatul analizei poate fi și fals negativ, screening-ul identifică numai 70% dintre tipurile de cancer metastatic și nu indică dacă persoana de la care s-a recoltat proba este purtătoare a virusului HPV – cu alte cuvinte, dacă există riscul formării ulterioare a bolii.

De aceea, pe lângă examinarea citologică, se recomandă și efectuarea testului HPV.

Folosirea Easy HPV Test de la Neumann Labs este foarte simplă, rapidă, fără disconfort şi seamănă cel mai mult cu introducerea unui tampon. Analiza probei recoltate la domiciliu este efectuată în condiții controlate, în laborator și este potrivit să confirme prezența tuturor virusurilor cunoscute de risc înalt. Rezultatul analizei poate fi vizualizat în contul tău online, protejat prin parolă, în termen de maximum 28 de zile de la data la care am primit proba.

*

Pagina web Easy HPV Test a oferit spațiu de exprimare unor femei care și-au prezentat sincer povestea vindecării. Le poți citi dacă dai click aici.

Easy HPV Test