„Stăteam pe scară și plângeam. Mă gândeam că voi muri”

Easy HPV Test

Vestea a izbit-o ca un fulger pe Maria, o mamă în vârstă, atunci când medicul i-a spus că are cancer de col uterin. În urma chimio- și radioterapiei, Maria și-a pierdut părul, a căzut în depresie și nu a mai vrut să lupte pentru viața ei. Fetița ei de șapte ani a fost cea care a ajutat-o să reziste.

În urma unui act sexual cu soțul ei, Maria a început să sângereze. S-a speriat și s-a dus la medicul ginecolog, care a prelevat probe din celulele din vagin și din colul uterin, a făcut testul PAP și, după ce rezultatul a fost îngrijorător, a urmat biopsia. Peste trei zile, medicul a sunat-o să-i spună că suferă de cancer de col uterin.

„Îmi amintesc că stăteam pe scară și plângeam. Medicul îmi vorbea, dar eu nu mă puteam gândi decât la faptul că voi muri. Era primul lucrul care mi-a venit în minte. Și chiar îmi doream să mor. Chiar și mai târziu nu am putut decât să plâng și îl tot întrebam pe Dumnezeu, oare de ce se întâmplă asta tocmai mie?!”

În septembrie 2016 a început chimioterapia. Timp de două luni a participat la ședințe de câte șase ore în fiecare săptămână, suplimentar a făcut și radioterapie, în fiecare zi, timp de șase săptămâni. De trei ori, țesuturile canceroase de profunzime au fost tratate și prin iradiere cu doze mari. I-a căzut părul și s-a simțit îngrozitor după fiecare tratament, atât sufletește, cât și trupește.

„Am fost deprimată, nu mai voiam să fac nimic, nu voiam să merg nicăieri, voiam să renunț. Nu mai aveam forță de nimic. Numai fetița mea de șapte ani m-a făcut să rezist, pentru ea nu am voie să renunț și trebuie să vreau să trăiesc. Așa că l-am rugat pe Dumnezeu să-mi dea putere să pot suporta toate aceste lucruri pentru că altfel nu voi reuși. Fetița mea mi-a dat cea mai multă credință, deși nici măcar nu a știut că sunt bolnavă până când nu a văzut că mi-am pierdut complet părul.”

Azi Maria este deja sănătoasă și lucrează de aproape un an, în 2018 s-a putut întoarce la locul ei de muncă.

„Îmi doresc ca şi celelalte femei să conștientizeze cât de importantă este sănătatea lor și să meargă neapărat la controale de screening. Imediat ce simt că ceva nu-i în regulă, ceva nu este normal, să nu aștepte, ci să ceară ajutor, să meargă la medic!”

Cercetările din ultimii ani confirmă că testele HPV sunt mult mai eficiente în depistarea cancerului de col uterin decât examenele citologice tradiționale, întrucât identifică virusurile în organism înainte ca acestea să fi cauzat orice fel de modificări.
Metoda Neumann Labs, care se ocupă de diagnosticarea virusului papilomă uman încă din 1998, este deosebit de fiabilă. Prezența virusului HPV poate fi detectată ușor cu ajutorul testului, care poate fi efectuat în câteva minute chiar și acasă. Instrumentul pentru prelevarea probelor va fi expediat prin curier într-un ambalaj discret, testul putând fi efectuat la domiciliu în mod simplu, fără orice fel de neplăceri și dureri. Analiza probei prelevate se efectuează în laborator, iar rezultatul poate fi vizionat de către pacientă într-un cont online, protejat prin parolă. Dacă rezultatul este pozitiv, consultă neapărat un medic ginecolog!

În zilele noastre, acesta poate fi efectuat deja și la domiciliu

Din fericire, în zilele noastre există o soluție mult mai bună decât examenul citologic tradițional: de exemplu Easy HPV Test de la Neumann Labs, cu ajutorul căruia ne putem da seama în condiții comode, fără intervenție medicală dacă suntem purtătorii vreunui virus. Neumann Labs, care se ocupă de diagnosticarea virusului papiloma uman încă din 1998, printr-un studiu clinic la care au participat peste 6000 de femei, a reușit să demonstreze eficiența acestei proceduri care poate fi efectuată și acasă.

Rezultatul analizei poate fi și fals negativ, screening-ul identifică numai 70% dintre tipurile de cancer metastatic și nu indică dacă persoana de la care s-a recoltat proba este purtătoare a virusului HPV – cu alte cuvinte, dacă există riscul formării ulterioare a bolii.

De aceea, pe lângă examinarea citologică, se recomandă și efectuarea testului HPV.

Folosirea Easy HPV Test de la Neumann Labs este foarte simplă, rapidă, fără disconfort şi seamănă cel mai mult cu introducerea unui tampon. Analiza probei recoltate la domiciliu este efectuată în condiții controlate, în laborator și este potrivit să confirme prezența tuturor virusurilor cunoscute de risc înalt. Rezultatul analizei poate fi vizualizat în contul tău online, protejat prin parolă, în termen de maximum 28 de zile de la data la care am primit proba.

*

Pagina web Easy HPV Test a oferit spațiu de exprimare unor femei care și-au prezentat sincer povestea vindecării. Le poți citi dacă dai click aici.

Easy HPV Test