„Am cancer și sunt mamă a doi copii. Oare voi supraviețui acestei boli?”

Easy HPV Test

Înainte de primirea diagnosticului, Dorina lucra cu normă întreagă ca să asigure toate cele necesare pentru cei doi copii ai ei. A participat în fiecare an la screening-urile obligatorii și rezultatele ei au fost în regulă de fiecare dată. A avut grijă de sănătatea ei, avea o alimentație echilibrată și făcea sport regulat. La începutul anului 2013 însă examenul citologic a evidențiat o anomalie.

„Mi s-a spus că nu este ceva neobișnuit și că se întâmplă la mai multe persoane, că organismul meu va corecta de la sine, va vindeca această anomalie. Şase luni mai târziu însă proba mea a prezentat anomalii din nou” – rememorează Dorina, în vârstă de 36 de ani.

Biopsia a confirmat prezența stării precanceroase, așa că medicii i-au recomandat procedura LEEP (excizia sub formă semisferică a zonei infectate în cadrul unei intervenții chirurgicale ginecologice minore – n. red.) . Următoarea examinare a relevat însă faptul că operația nu a avut succes și că este necesară o procedură mult mai drastică a conizației, în cadrul căreia din țesutul colului uterin se îndepărtează o bucățică de câțiva centimetri, de formă conică.

„Această procedură a fost foarte riscantă și am fost foarte îngrijorată fiindcă mi-aș mai fi dorit să am copii. După ce m-am trezit din anestezie, medicul mi-a dat vestea proastă că, din nefericire, a trebuit să îndepărteze din colul uterin o bucată mai mare decât s-a așteptat inițial. La data de 24 noiembrie 2013, cu o zi înainte de Ziua Recunoștinței, medicul m-a chemat din nou la cabinet. La această examinare a fost prezent și un alt medic și am avut o presimțire rea, care s-a și adeverit peste câteva momente.”

Rezultatele Dorinei au indicat cancer de col uterin în stadiu avansat, cu alte cuvinte, modificarea neoplazică nu a mai afectat doar colul uterin. Acestei femei nu i-au rămas prea multe alternative: radio- și chimioterapia, respectiv histerectomia parțială sau totală.

„Am ieșit din cabinet și am fost copleșită de tristețe, am fost complet derutată, nu mi-a venit să cred ce mi s-a întâmplat. Am cancer, sunt mamă a doi copii și întrețin singură o familie. Totuși, oare cum voi reuși să trec peste toate aceste lucruri? Oare voi reuși măcar să supraviețuiesc? Voi putea oare să-mi cresc copiii? Voi mai putea vreodată să nasc? Sau mi-am pierdut pentru totdeauna o parte importantă a esenței mele feminine, dar acesta va fi lucrul care îmi va salva viața? Oare cum am să povestesc toate acestea familiei mele și celor dragi? Oare chiar va trebui să renunț la viață? Eu, care nici măcar nu mi-am găsit încă iubirea vieții mele, viitorul soț!”

La data de 04 februarie 2014, medicii au înlăturat uterul Dorinei, îndepărtând astfel toate celulele canceroase din organismul ei. A relatat că aceasta a fost cea mai dificilă decizie pe care a trebuit să o ia vreodată în viaţa ei. Și-a dat însă seama că nu are altă alegere și că trebuie să-și salveze viața cu orice preț. „Nu urăsc cancerul, fiindcă toate aceste lucruri rele care mi s-au întâmplat au evidenţiat cât de mult trebuie să-mi prețuiesc viața. Au arătat că nu trebuie să mă tem, fiindcă, până la urmă, toate luptele pot fi câștigate.”

În prezent, Dorina este una dintre ambasadoarele Coaliției de Prevenire a Cancerului de Col Uterin (NCCC) din America. Ea încearcă să atragă atenția asupra importanței prevenirii și să sprijine femeile care se luptă cu această boală.

În zilele noastre, acesta poate fi efectuat deja și la domiciliu

Din fericire, în zilele noastre există o soluție mult mai bună decât examenul citologic tradițional: de exemplu Easy HPV Test de la Neumann Labs, cu ajutorul căruia ne putem da seama în condiții comode, fără intervenție medicală dacă suntem purtătorii vreunui virus. Neumann Labs, care se ocupă de diagnosticarea virusului papiloma uman încă din 1998, printr-un studiu clinic la care au participat peste 6000 de femei, a reușit să demonstreze eficiența acestei proceduri care poate fi efectuată și acasă.

Rezultatul analizei poate fi și fals negativ, screening-ul identifică numai 70% dintre tipurile de cancer metastatic și nu indică dacă persoana de la care s-a recoltat proba este purtătoare a virusului HPV – cu alte cuvinte, dacă există riscul formării ulterioare a bolii.

De aceea, pe lângă examinarea citologică, se recomandă și efectuarea testului HPV.

Folosirea Easy HPV Test de la Neumann Labs este foarte simplă, rapidă, fără disconfort şi seamănă cel mai mult cu introducerea unui tampon. Analiza probei recoltate la domiciliu este efectuată în condiții controlate, în laborator și este potrivit să confirme prezența tuturor virusurilor cunoscute de risc înalt. Rezultatul analizei poate fi vizualizat în contul tău online, protejat prin parolă, în termen de maximum 28 de zile de la data la care am primit proba.

*

Pagina web Easy HPV Test a oferit spațiu de exprimare unor femei care și-au prezentat sincer povestea vindecării. Le poți citi dacă dai click aici.

Easy HPV Test