Andrea: Băiețelul meu nou-născut m-a salvat de cancer, dacă nu ar fi fost el, acum nu mai eram în viață

Easy HPV Test

Andrea, o femeie de 30 de ani, mama a trei copii, a fost informată de medicul său că are cancer de col uterin. Anomalia de la colul uterin a fost descoperită la nașterea celui de-al treilea copil, un băiețel. Dacă nu ar fi fost acest bebeluș, probabil că medicii nu ar fi descoperit nici tumoarea la timp. Andrea spune că a luptat tot timpul nu pentru sine, ci pentru copiii ei.

„La două săptămâni după naşterea celui de-al treilea copil a trebuit să mă întorc la spital, mi s-a făcut biopsie și rezultatele analizelor suplimentare au confirmat suspiciunea că aveam cancer, și pe deasupra de tip agresiv. Am fost complet distrusă. M-am simțit distrusă. Cred că nimeni și nimic nu te poate pregăti să auzi fraza aceasta: Aveți cancer!”

FAC COMANDA

Femeia povesteşte că cel mai greu i-a fost să comunice vestea tragică familiei, mamei și tatălui, respectiv soțului. „Aveam un copil de patru și unul de doi ani, plus bebelușul nou-născut. Gândul că s-ar putea să nu-i pot vedea cum cresc m-a distrus complet.”

Andrea a trebuit să treacă printr-o întreagă serie de terapii: șase săptămâni de radio- şi chimioterapie, urmate de brachiterapie (iradierea tumorii sau a zonei tumorii cu ajutorul unei surse de radiații, de cele mai multe ori amplasate pe cale chirurgicală – n. red.).

„Am făcut inflamație intestinală în timpul tratamentului, m-au lăsat forțele, am ajuns extenuată. Între timp nu am uitat nici o secundă că sunt mama a 3 copilaşi și că trebuie să mă ocup de ei, că acești copii contează pe mine și au nevoie de mine. Nu am avut altă alegere, știam că trebuie să merg și să-mi continui tratamentul. Am luptat constant, zi de zi, pentru ei și pentru mine însămi. Acesta a fost marele meu noroc, faptul că în această perioadă am primit foarte mult ajutor și sprijin din partea familiei mele.”

FAC COMANDA

Andrea spune că a ajutat-o foarte mult în vindecare și recuperare faptul că și-a conștientizat obligațiile asociate cu rolul de mamă, fiindcă în acest fel nu i-a dat nici măcar șansă depresiei și deznădejdii care să o facă să renunțe la luptă. Ea spune că stările sufletești grele o încearcă încă și acum uneori și simte că nu va mai fi niciodată același om care a fost înainte de cancer, se consideră totuși un om norocos și este recunoscătoare sorții. Recomandă celorlalte femei să participe regulat la screening-uri, deoarece, chiar dacă și rezultatele ei citologice au fost mereu în regulă, dacă ar fi solicitat o analiză mai specializată și mai precisă, poate că nu ar fi trebuit să treacă prin toate aceste orori.

„Cel de-al treilea copil, băiețelul este miracolul meu salvator. Dacă el n-ar fi fost, poate că nu s-ar fi descoperit la timp cancerul. Și acum n-aș mai trăi. El mi-a salvat viața și sunt foarte norocoasă chiar și pentru acest lucru.”

FAC COMANDA

În zilele noastre, acesta poate fi efectuat deja și la domiciliu

Din fericire, în zilele noastre există o soluție mult mai bună decât examenul citologic tradițional: de exemplu Easy HPV Test de la Neumann Labs, cu ajutorul căruia ne putem da seama în condiții comode, fără intervenție medicală dacă suntem purtătorii vreunui virus. Neumann Labs, care se ocupă de diagnosticarea virusului papiloma uman încă din 1998, printr-un studiu clinic la care au participat peste 6000 de femei, a reușit să demonstreze eficiența acestei proceduri care poate fi efectuată și acasă.

Rezultatul analizei poate fi și fals negativ, screening-ul identifică numai 70% dintre tipurile de cancer metastatic și nu indică dacă persoana de la care s-a recoltat proba este purtătoare a virusului HPV – cu alte cuvinte, dacă există riscul formării ulterioare a bolii.

De aceea, pe lângă examinarea citologică, se recomandă și efectuarea testului HPV.

FAC COMANDA

Folosirea Easy HPV Test de la Neumann Labs este foarte simplă, rapidă, fără disconfort şi seamănă cel mai mult cu introducerea unui tampon. Analiza probei recoltate la domiciliu este efectuată în condiții controlate, în laborator și este potrivit să confirme prezența tuturor virusurilor cunoscute de risc înalt. Rezultatul analizei poate fi vizualizat în contul tău online, protejat prin parolă, în termen de maximum 28 de zile de la data la care am primit proba.

EASY HPV TEST – testul care poate fi efectuat acasă pentru prevenirea cancerului de col uterin

lei 199 lei 139

Pagina web Easy HPV Test a oferit spațiu de exprimare unor femei care și-au prezentat sincer povestea vindecării. Le poți citi dacă dai click aici.

Easy HPV Test