„Mă simțeam foarte rău. Am crezut că sunt doar constipată”

Easy HPV Test

În decembrie 2017, pentru Gina au apărut probleme gastrointestinale. La început, tânăra a crezut că este doar constipată și a tratat simptomele în consecință. Cu toate acestea, câteva luni mai târziu, în februarie, a continuat să se simtă foarte rău, ba mai mult, a început să aibă dureri extraordinare inclusiv în partea dreaptă a pelvisului.

„Medicii au presupus că ar putea fi vorba despre o obstrucţie intestinală, însă, după numeroase tratamente spitalicești și o serie de examinări, am aflat că am cancer de col uterin avansat, în stadiul 4. Acest lucru mi-a schimbat viața pentru totdeauna” – își amintește tânăra momentul.

FAC COMANDA

Până atunci, Gina a muncit cu normă întreagă și s-a ocupat de familia ei formată din fiu, logodnic și fiica acestuia. În următoarele trei luni a intrat însă într-o depresie severă. Nu a mai ieșit din casă, nu a mai vorbit cu nimeni și nici măcar nu a mai mâncat.

„Îmi jeleam viața și mi s-a zguduit credința în Dumnezeu. Am fost atât de supărată. Cel mai greu mi-a fost să spun familiei. Deoarece cancerul afectează foarte puternic nu numai bolnavul, ci și pe cei din jurul lui. Oricui i-am povestit, nu putea să se mai uite la mine decât cu durere în ochi. A fost teribil și încă mai este și azi.”

FAC COMANDA

În urma iradierii interstiţiale, a chimioterapiei, a medicamentelor și a radioterapiei Gina și-a pierdut părul, a slăbit și a rămas în continuare închisă în sine.

„Cel mai greu mi-a fost să mă uit la copii. Îmi făceam griji pentru ei, în timp ce eram îngrozită de necunoscut, întrebându-mă ce mă așteaptă. Apoi mi-am dat seama că trebuie să accept realitatea și să mă împac cumva cu acest diagnostic. Tatăl meu s-a mutat la noi ca să mă ajute și am început să merg la consultații.”

FAC COMANDA

În iulie 2018, deși starea Ginei a început să se amelioreze, se temea în continuare că se va întoarce cancerul. În octombrie 2018, temerile ei au fost confirmate. „Cancerul m-a învățat să-mi trăiesc fiecare zi ca și cum ar fi ultima. Ziua de mâine nu este garantată pentru cei care suferă de cancer, dar nici pentru cei care trăiesc fără cancer.”

Gina încearcă să le ajute pe celelalte femei, relatându-le povestea ei și atrăgându-le atenția asupra pericolulului cancerului de col uterin. „Nimeni să nu ezite și să nu caute scuze! Un examen citologic sau un test HPV de cinci minute este o soluție mult mai bună decât să aștepți până când este prea târziu.”

FAC COMANDA

În zilele noastre, acesta poate fi efectuat deja și la domiciliu

Din fericire, în zilele noastre există o soluție mult mai bună decât examenul citologic tradițional: de exemplu Easy HPV Test de la Neumann Labs, cu ajutorul căruia ne putem da seama în condiții comode, fără intervenție medicală dacă suntem purtătorii vreunui virus. Neumann Labs, care se ocupă de diagnosticarea virusului papiloma uman încă din 1998, printr-un studiu clinic la care au participat peste 6000 de femei, a reușit să demonstreze eficiența acestei proceduri care poate fi efectuată și acasă.

Rezultatul analizei poate fi și fals negativ, screening-ul identifică numai 70% dintre tipurile de cancer metastatic și nu indică dacă persoana de la care s-a recoltat proba este purtătoare a virusului HPV – cu alte cuvinte, dacă există riscul formării ulterioare a bolii.

De aceea, pe lângă examinarea citologică, se recomandă și efectuarea testului HPV.

FAC COMANDA

Folosirea Easy HPV Test de la Neumann Labs este foarte simplă, rapidă, fără disconfort şi seamănă cel mai mult cu introducerea unui tampon. Analiza probei recoltate la domiciliu este efectuată în condiții controlate, în laborator și este potrivit să confirme prezența tuturor virusurilor cunoscute de risc înalt. Rezultatul analizei poate fi vizualizat în contul tău online, protejat prin parolă, în termen de maximum 28 de zile de la data la care am primit proba.

EASY HPV TEST – testul care poate fi efectuat acasă pentru prevenirea cancerului de col uterin

lei 199 lei 139

Pagina web Easy HPV Test a oferit spațiu de exprimare unor femei care și-au prezentat sincer povestea vindecării. Le poți citi dacă dai click aici.

Imaginea noastră este doar o ilustrație!

Easy HPV Test