Screeningul salvează vieți

Easy HPV Test

Cu toate că 4 din 5 femei active sexual trec prin infecția cauzată de Human Papilloma Virus (HPV), multe femei din întreaga lume încă se mai tem de ce s-ar putea întâmpla dacă s-ar afla că sunt infectate și au rețineri să-i comunice partenerului diagnosticul. Rezultatele unui studiu britanic, realizat în februarie 2019, la care au participat 2000 de femei, indică faptul că persoanele afectate încă privesc ca un stigmat infecția virală cu transmisie sexuală, asociată cu cancerul de col uterin.

Rușine, teamă și neîncredere – acestea sunt sentimentele de inhibiție cele mai puternice din jurul subiectului „HPV”, care încă împiedică o mare parte dintre femei în încercarea de a afla dacă virusul HPV este prezent în organismul lor. Aproximativ jumătate dintre femeile care au participat la studiul britanic ar începe să se întrebe cine le-a infectat și și-ar face griji cu privire la loialitatea partenerului – conform rezultatului cercetării organizației caritabile Jo’s Cervical Cancer Trust, care joacă un rol de lider în lupta împotriva cancerului de col uterin în Regatul Unit.

„Când am aflat că am HPV, am simţit mai întâi o furie extraordinară împotriva fostului meu partener. Mai ales că până acum am avut numai doi parteneri sexuali” – a declarat o participantă la studiu, cu vârsta de 28 de ani. „Apoi m-am informat mai bine asupra subiectului HPV și am înțeles că, de fapt, este vorba despre o infecție virală foarte răspândită, pentru care nu trebuie să învinovățim pe nimeni.”

Asasinul ascuns

Există peste o sută de tipuri de papilomavirus uman grupate sub aceeași denumire, fiind un grup de viruşi foarte răspândiţi. Unele tipuri – cele incluse în categoria celor de „risc ridicat” – pot modifica celulele colului uterin, care apoi pot cauza cancer de col uterin dacă nu sunt tratate la timp.

Responsabil pentru moartea a mii de femei

Cancerul de col uterin este cea de-a patra cauză de deces în lume. În fiecare an se înregistrează 528 de mii de cazuri noi, dintre care 3300 numai în România, unde 1800 de femei mor anual din cauza acestei boli.

De cele mai multe ori, oamenii trec prin infecția HPV fără să știe, fiind că nu există niciun fel de simptome sau complicații. Sistemul imunitar este capabil să învingă virusul și fără tratament. Unele tulpini și tipuri de HPV pot însă cauza veruci genitale și, în cel mai rău caz, chiar și cancer.

Easy HPV Test pentru acasă, de la Neumann Labs

Azi putem face screeningul pentru virusul HPV chiar și acasă, cu ajutorul unui test accesibil tuturor, cu autorecoltarea probelor. Metoda specialiștilor de la Neumann Labs este deosebit de fiabilă. Easy HPV Test, care poate fi efectuat chiar și acasă în numai câteva minute, poate identifica prezența virusului HPV. Easy HPV Test poate identifica virusurile în organism înainte ca acestea să fi provocat leziuni. Dispozitivul pentru prelevarea probelor va fi expediat prin curier într-un ambalaj discret, în acest fel testul poate fi efectuat la domiciliu în mod simplu, fără niciun fel de neplăceri și dureri. Analiza probei prelevate se efectuează în laborator specializat, iar rezultatul poate fi vizionat într-un cont online, protejat prin parolă. Dacă rezultatul este pozitiv, consultă neapărat un medic ginecolog!

Easy HPV Test