,,Dacă mai așteptam 6 luni, leziunea se transforma în cancer!”

Easy HPV Test

Când ești tânără ai toată viața înainte, nu te gândești la boli, deci cu niciun chip la cancer și nici la faptul că nu vei putea avea copii. Simți că toată lumea e a ta și că poți face ce vrei. Te îndrăgostești ușor și lași toți ,,fluturii din stomac” să-ți conducă pașii prin viață, fără să ții cont de nimic.

Corina era îndrăgostită până peste cap și nimic nu ar fi putut s-o scoată din această stare. În sfârșit cunoscuse iubirea vieții sale, după ce trecuse prin două decepții în dragoste. Dar nu avea să țină prea mult starea euforică… căci o infecție urinară avea să-i tulbure liniștea. Da, fiindcă nu era o infecție banală, așa cum ați putea crede, ci una care s-a lăsat cu o cistită hemoragică foarte urâtă, drept pentru care a ajuns direct la urgență.

,,Medicii mi-au făcut analize și apoi m-au trimis la colposcopie (nota red. o investigație a mucoasei colului uterin și a vaginului). Așa am aflat că am o leziune pe col”, povestește Corina.

Era de-a dreptul uluită. Până atunci nu avusese probleme de sănătate, și, ce-i drept, nici nu se dusese prea des la doctor. Dar acesta era doar începutul, fiindcă medicii i-au recomandat să facă testarea HPV, apoi ERAD, o metodă despre care atunci auzise pentru prima dată în viață. Asta însemna că urma să facă o biopsie țintită pentru a vedea ce natură au celulele din colul uterin. Tot prin această metodă urma să i se scoată în totalitate leziunea de acolo. Când ai parte de astfel de vești, universul ți se prăbușește. Norocul Corinei era însă mama sa, de profesie cadru medical, care știa încotro s-o îndrume, cum s-o ajute și mai ales cum s-o încurajeze.

Tânăra observă însă că mama sa era foarte îngrijorată din pricina ei și era normal să fie așa, având în vedere pericolele care o pândeau. Unul dintre ele era chiar cancerul de col uterin, o boală de temut despre care se știe că afectează în special femeile tinere şi de vârstă medie și care apare cu 15 ani mai devreme decât cancerul de sân.

Mama și Corina au stat cu sufletul la gură până au apărut rezultatele biopsiei. CIN 3, adică leziune neoplazică intraepitelială, a fost rezultatul inițial și Corina a răsuflat ușurată.

,,CIN 3 e ultimul stadiu înainte de cancer, dacă mai așteptam 6 luni, fără să merg la doctor, leziunea se transforma în cancer”, spune Corina, sfătuindu-le acum pe toate femeile din România să-și facă controale medicale regulate.

,,Eu am fost norocoasă că am depistat la timp leziunea dată de HPV, înainte ca aceasta să evolueze spre cancer de col. Totuși, nu am scăpat ușor, doar cu un singur ERAD, ci a trebuit să fac și un al doilea, fiindcă după analiza de genotipare mai rămăseseră câteva celule modificate la nivelul colului uterin”, a spus aceasta.

,,Vreau să fiu încrezătoare în viitor!”

Acum Corina e bine, se află în continuare sub supravegherea medicilor, se duce regulat la controale medicale și are mai multă grijă de ea.

,,O dată la 6 luni repet analizele până când nu o să mai am nicio tulpină de HPV acolo. Sunt puțin îngrijorată, pentru că dacă mi-ar mai extirpa încă o bucată din col,

s-ar putea să nu mai pot avea copii. În momentul de față nu mă gândesc să devin mamă, dar nu știu pe viitor ce va fi. Vreau să fiu încrezătoare în viitor”, a mărturisit Corina.

Toate femeile pot fi încrezătoare în viitor, dacă urmează câțiva pași simpli legați de prevenție și sănătatea lor, iar unul dintre aceștia este testarea regulată pentru a vedea dacă sunt purtătoare ale virusului HPV. Easy HPV Test de la Neumann Labs este metodă unică pentru prevenirea cancerului de col uterin. Este un test care permite oricărei femei să-și facă autorecoltarea probei acasă și apoi s-o trimită la laborator, putând astfel afla cu o precizie de aproape 100% dacă are prezent sau nu virusul papiloma uman (HPV) în corp, prevenind astfel îmbolnăvirea gravă de cancer, cauzată de acest virus.

În zilele noastre, acesta poate fi efectuat deja și la domiciliu

Din fericire, în zilele noastre există o soluție mult mai bună decât examenul citologic tradițional: de exemplu Easy HPV Test de la Neumann Labs, cu ajutorul căruia ne putem da seama în condiții comode, fără intervenție medicală dacă suntem purtătorii vreunui virus. Neumann Labs, care se ocupă de diagnosticarea virusului papiloma uman încă din 1998, printr-un studiu clinic la care au participat peste 6000 de femei, a reușit să demonstreze eficiența acestei proceduri care poate fi efectuată și acasă.

Rezultatul analizei poate fi și fals negativ, screening-ul identifică numai 70% dintre tipurile de cancer metastatic și nu indică dacă persoana de la care s-a recoltat proba este purtătoare a virusului HPV – cu alte cuvinte, dacă există riscul formării ulterioare a bolii.

De aceea, pe lângă examinarea citologică, se recomandă și efectuarea testului HPV.

Folosirea Easy HPV Test de la Neumann Labs este foarte simplă, rapidă, fără disconfort şi seamănă cel mai mult cu introducerea unui tampon. Analiza probei recoltate la domiciliu este efectuată în condiții controlate, în laborator și este potrivit să confirme prezența tuturor virusurilor cunoscute de risc înalt. Rezultatul analizei poate fi vizualizat în contul tău online, protejat prin parolă, în termen de maximum 28 de zile de la data la care am primit proba.

*

Pagina web Easy HPV Test a oferit spațiu de exprimare unor femei care și-au prezentat sincer povestea vindecării. Le poți citi dacă dai click aici.

Imaginea noastră este doar o ilustrație!

Easy HPV Test