Claudia: ,,A doua sarcină mi-a salvat viața!”

Easy HPV Test

Claudia avea un băiețel de aproape doi ani când a rămas din nou însărcinată. O astfel de veste nu poate fi primită decât cu bucurie de o mămică tânără, cum e Claudia, care își dorea dintotdeauna al doilea copil. Dar investigațiile medicale de rutină, pe care le-a efectuat la 3-4 săptămâni de sarcină, aveau să scoată la iveală probleme de sănătate mai grave. Nimic însă nu i-a umbrit bucuria de-a deveni mama și a luptat din răsputeri pentru asta.

,,La controlul pentru a doua sarcină am făcut și testul Babeș Papanicolau, care nu a ieșit bine. Am continuat cu alte teste pe care mi le-a recomandat ginecologul și astfel am aflat că am o leziune pe col în stadiu CIN3, iar soluția era să rezectăm din leziune ca să nu devină carcinom. Nu era timpul și momentul pentru cancer, eu trebuia să duc sarcina la capăt”, povestește Claudia.

Ce nu face o mamă ca să fie sănătoasă pentru puii ei?

Claudia a urmat cu sfințenie sfaturile medicului pe perioada sarcinii. Și nu i-a fost ușor cu infecția HPV, căci a avut de trecut printr-o electrocauterizare cu ansă electrică, adică a fost supusă unei proceduri medicale care implică îndepărtarea țesutului bolnav cu ajutorul unui curent electric care trece printr-o sârmă subțire și care acționează ca un cuțit.

,,Am tratat leziunea în timpul sarcinii. Medicul mi-a tăiat din col în jur de 1 cm și apoi a trimis la biopsie să vedem dacă țesutul care a rămas e curat. Rezultatul arăta că nu era curat, a rămas tot CIN 3”, spune Claudia, care nu s-a resemnat. Știa ce are de făcut mai departe.

Abia a așteptat să ducă sarcina la capăt cu bine. Voia să-și țină puiul cel mic în brațe și voia cu ardoare să scape de acea infecție, înainte ca ea să se transforme într-un cancer de col uterin.

Totul s-a întâmplat între două sarcini

Cu doi băieți acasă, Claudia a uitat de toate greutățile din timpul sarcinii. Zâmbetele celor doi copii i-au adus multă bucurie, iar în același timp au făcut-o să fie mai responsabilă de sănătatea ei. Prin urmare, la nici o lună de la nașterea mezinului s-a prezentat iar la medic pentru a rezolva leziunea de pe col.

,,Marginile nu au fost tăiate când eram însărcinată. La o lună după ce am născut, am mai tăiat din col până a rămas totul curat. Acum slavă Domnului sunt bine și merg la control o dată la 6 luni”, mărturisește mama.

Claudia a realizat că nu e de joacă cu infecția cu HPV. Mai frecventă la femeile sub vârsta de 30 de ani, această infecție nedepistată și netratată poate duce la dezvoltarea cancerului de col uterin.

,,La mine s-a întâmplat totul într-un interval foarte scurt de timp, în mai puțin de 2 ani. Practic, între cele două sarcini, fiindcă la prima sarcină nu aveam nimic. Mi-am făcut toate analizele, eram în regulă iar la a doua nu. Mie, a doua sarcină mi-a salvat viața. Așa am aflat din timp și m-am putut trata!”, recunoaște Claudia, care acum le

îndeamnă pe toate mămicile din România să-și efectueze controale medicale periodice.

În zilele noastre, acesta poate fi efectuat deja și la domiciliu

Din fericire, în zilele noastre există o soluție mult mai bună decât examenul citologic tradițional: de exemplu Easy HPV Test de la Neumann Labs, cu ajutorul căruia ne putem da seama în condiții comode, fără intervenție medicală dacă suntem purtătorii vreunui virus. Neumann Labs, care se ocupă de diagnosticarea virusului papiloma uman încă din 1998, printr-un studiu clinic la care au participat peste 6000 de femei, a reușit să demonstreze eficiența acestei proceduri care poate fi efectuată și acasă.

Rezultatul analizei poate fi și fals negativ, screening-ul identifică numai 70% dintre tipurile de cancer metastatic și nu indică dacă persoana de la care s-a recoltat proba este purtătoare a virusului HPV – cu alte cuvinte, dacă există riscul formării ulterioare a bolii.

De aceea, pe lângă examinarea citologică, se recomandă și efectuarea testului HPV.

Folosirea Easy HPV Test de la Neumann Labs este foarte simplă, rapidă, fără disconfort şi seamănă cel mai mult cu introducerea unui tampon. Analiza probei recoltate la domiciliu este efectuată în condiții controlate, în laborator și este potrivit să confirme prezența tuturor virusurilor cunoscute de risc înalt. Rezultatul analizei poate fi vizualizat în contul tău online, protejat prin parolă, în termen de maximum 28 de zile de la data la care am primit proba.

*

Pagina web Easy HPV Test a oferit spațiu de exprimare unor femei care și-au prezentat sincer povestea vindecării. Le poți citi dacă dai click aici.

Easy HPV Test