Lună de miere cu un oaspete nepoftit, HPV

Easy HPV Test

Maria și Sorin s-au căsătorit în luna martie, atunci când primăvara readuce totul la viață. Pentru cei doi tineri din Pitești căsătoria era un început de viață nouă, în casă nouă, dar și de provocări noi în doi.

În Biserică, mirii își promit că vor rămâne alături ,,la bine și la rău”. Așa au făcut și cei doi și n-a trecut mult până au fost puși să dovedească acest lucru.

Maria făcuse înainte de nuntă o infecție urinară, pe care și-a tratat-o. Tot atunci a decis să-și facă și un test Papanicolau. Rezultatul nu a îngrijorat-o. Era LSIL, adică leziune intraepitelială scuamoasă de grad scăzut.

,,Am fost la doi medici diferiți, am făcut două testări care aveau același rezultat și ambii specialiști mi-au spus să repet peste 3 luni de zile testele”, povestește Maria, care atunci era cu gândul la pregătirile de nuntă și la rochia de mireasă, nicidecum la LSIL.

Maria avea modificări ușoare în ceea ce privește dimensiunea și aspectul celulelor de la nivelul colului uterin, asociate fiind cu prezența unei infecții HPV.

,,Duc o viață foarte sănătoasă, sunt activă, nu mă așteptam sub nicio formă să mă trezesc cu așa ceva”, mărturisește Maria, care imediat după nuntă a făcut din nou testele, de data asta la București.

3 tulpini de HPV

HPV are peste 130 de tipuri, dintre care 15 tulpini virale sunt de risc ridicat, fiind responsabile pentru formarea cancerelor. Pentru a afla dacă o femeie are o infecție cu HPV și dacă sunt modificări la nivel celular, pe colul uterin, se recomandă efectuarea testului Babeș-Papanicolau și a unui test ADN care detectează tulpina HPV și tipul acesteia. Maria, la fel ca multe alte femei, a fost nevoită să facă aceste teste ca să afle cu ce se confruntă.

,,După 3 luni de la primul rezultat, am repetat testul Babeș Papanicolau și a ieșit mai rău decât inițial, prin urmare medicul de la București mi-a recomandat testare HPV, unde mi-au ieșit 3 tulpini de HPV. Nu erau cu risc ridicat, dar doctorul mi-a recomandat să fac biopsie”.

Așa că în luna de miere, în loc să plece pe o insulă exotică, tânăra mireasă a venit la București să facă biopsie.

,,Am făcut biopsia și când au venit rezultatele m-am bucurat să aflu că s-a eliminat partea care nu era tocmai sănătoasă. După această încercare am învățat să mă bucur de fiecare clipă, iar partea cea mai bună este că soțul m-a încurajat”, spune Maria.

Testare la 3 luni

HPV, musafirul nepoftit în luna de miere, trebuie supravegheat, așadar Maria va trebui să repete la 3 luni testările ca să se asigure că e totul în regulă, că nu mai e

infecție și o va face, chiar dacă este destul de greu pentru ea să vină până în Capitală.

Dacă până acum, testul HPV era posibil doar ca parte a unei examinări ginecologice în cabinetul medicului, acum există Easy HPV Test, o metodă nouă de prevenire a cancerului de col uterin. Vestea bună este că recoltarea de probe se poate face acasă de către orice femeie. Easy HPV Test, de la Neumann Labs, poate detecta cu precizie de aproape 100% dacă este prezent virusul papiloma uman (HPV) în corp.

În zilele noastre, acesta poate fi efectuat deja și la domiciliu

Din fericire, în zilele noastre există o soluție mult mai bună decât examenul citologic tradițional: de exemplu Easy HPV Test de la Neumann Labs, cu ajutorul căruia ne putem da seama în condiții comode, fără intervenție medicală dacă suntem purtătorii vreunui virus. Neumann Labs, care se ocupă de diagnosticarea virusului papiloma uman încă din 1998, printr-un studiu clinic la care au participat peste 6000 de femei, a reușit să demonstreze eficiența acestei proceduri care poate fi efectuată și acasă.

Rezultatul analizei poate fi și fals negativ, screening-ul identifică numai 70% dintre tipurile de cancer metastatic și nu indică dacă persoana de la care s-a recoltat proba este purtătoare a virusului HPV – cu alte cuvinte, dacă există riscul formării ulterioare a bolii.

De aceea, pe lângă examinarea citologică, se recomandă și efectuarea testului HPV.

Folosirea Easy HPV Test de la Neumann Labs este foarte simplă, rapidă, fără disconfort şi seamănă cel mai mult cu introducerea unui tampon. Analiza probei recoltate la domiciliu este efectuată în condiții controlate, în laborator și este potrivit să confirme prezența tuturor virusurilor cunoscute de risc înalt. Rezultatul analizei poate fi vizualizat în contul tău online, protejat prin parolă, în termen de maximum 28 de zile de la data la care am primit proba.

*

Pagina web Easy HPV Test a oferit spațiu de exprimare unor femei care și-au prezentat sincer povestea vindecării. Le poți citi dacă dai click aici.

Easy HPV Test