Mihaela: ,,De la o sângerare la contactul sexual am aflat că am infecție cu HPV”

Easy HPV Test

Mihaela este o femeie extrem de activă, are grijă de casă, aleargă zilnic la grădiniță cu fetița sa, merge la job, unde are o funcție de răspundere într-o mare corporație și nu își neglijează nici pasiunea pentru sport, făcând antrenamente de două ori pe săptămână.

La cei 35 de ani ai săi se simte împlinită și fericită cu tot ce a realizat. Este însă un gând care o macină în ultima vreme și-i fură din bucuria de-a trăi. Este gândul legat de rezultatul biopsiei, fiindcă recent a aflat că are două tulpini de HPV, 39 și 73, care fac parte din genotipurile cu grad ridicat de risc oncogen.

,,Psihic nu sunt foarte ok, fiindcă am făcut un Papanicolau și nu a ieșit bine, iar medicul mi-a zis să fac și alte analize. Acum urmează biopsia, ca să vedem în ce stadiu se află leziunile pe care le am în vagin, nu în col, așa cum au majoritatea femeilor și stau cu sufletul la gură”, mărturisește Mihaela.

Trei ani fără controale medicale la ginecolog

Pe cât de activă este în viața de zi cu zi, pe atât de pasivă a fost Mihaela în ceea ce privește verificarea stării sale de sănătate în perioada când a devenit mămică.

,,Până am rămas însărcinată făceam testele Babeș Papanicolau în fiecare an. De mai bine de 3 ani nu am mai făcut nimic”, povestește femeia.

Imediat după ce a rămas însărcinată și apoi toată perioada ulterioară, s-a concentrat mult pe creșterea copilului mult dorit și așteptat, iar restul lucrurilor le-a lăsat deoparte. După cum se știe, infecția cu HPV nu are simptome, este parșivă, trece neobservată mulți ani, timp în care își poate face de cap. Și în cazul Mihaelei, simptomele au lipsit. Până într-o zi când…

,,Am observat o sângerare la contactul sexual. Alte simptome nu am avut. M-a pus pe gânduri și cum nu mai fusesem la ginecolog de ceva timp, am zis că ar fi cazul să merg la un control”, spune Mihaela.

Testați-vă regulat pentru HPV!

Dacă ar fi să dea timpul înapoi, s-ar testa mult mai des și nu ar face doar Papanicolau, ci și testarea ADN a HPV, ca să fie sigură că nu e nimic acolo.

,,Mai am o prietenă care are HPV, dar ea a făcut Papanicolau și nu i-a ieșit la test absolut nimic. În schimb la testul ADN a ieșit că avea HPV. Le sfătuiesc pe toate prietenele mele, pe toate femeile să-și facă și Papanicolau, dar și testul ADN pentru HPV, anual. Eu de la o sângerare la contactul sexual am aflat că am infecție cu HPV”, susține Mihaela.

Vestea bună este că acum femeile pot să-și facă acasă Easy HPV Test și apoi să trimită proba la laborator, putând astfel afla cu o precizie de aproape 100% dacă au prezent sau nu virusul papiloma uman (HPV) în corp.
Acum Mihaela nu-și dorește decât să fie sănătoasă, să-și poată crește fetița în dragoste și liniște.

În zilele noastre, acesta poate fi efectuat deja și la domiciliu

Din fericire, în zilele noastre există o soluție mult mai bună decât examenul citologic tradițional: de exemplu Easy HPV Test de la Neumann Labs, cu ajutorul căruia ne putem da seama în condiții comode, fără intervenție medicală dacă suntem purtătorii vreunui virus. Neumann Labs, care se ocupă de diagnosticarea virusului papiloma uman încă din 1998, printr-un studiu clinic la care au participat peste 6000 de femei, a reușit să demonstreze eficiența acestei proceduri care poate fi efectuată și acasă.

Rezultatul analizei poate fi și fals negativ, screening-ul identifică numai 70% dintre tipurile de cancer metastatic și nu indică dacă persoana de la care s-a recoltat proba este purtătoare a virusului HPV – cu alte cuvinte, dacă există riscul formării ulterioare a bolii.

De aceea, pe lângă examinarea citologică, se recomandă și efectuarea testului HPV.

Folosirea Easy HPV Test de la Neumann Labs este foarte simplă, rapidă, fără disconfort şi seamănă cel mai mult cu introducerea unui tampon. Analiza probei recoltate la domiciliu este efectuată în condiții controlate, în laborator și este potrivit să confirme prezența tuturor virusurilor cunoscute de risc înalt. Rezultatul analizei poate fi vizualizat în contul tău online, protejat prin parolă, în termen de maximum 28 de zile de la data la care am primit proba.

*

Pagina web Easy HPV Test a oferit spațiu de exprimare unor femei care și-au prezentat sincer povestea vindecării. Le poți citi dacă dai click aici.

Easy HPV Test