Screening-ul pe bază de HPV are multe avantaje față de citologie: este mai obiectiv și mai fiabil decât screeningul cu frotiu, deci oferă rezultate mai exacte.

Easy HPV Test

Cercetările internaționale au arătat: Screeningul bazat pe HPV este mai fiabil decât citologia

Studii clinice desfășurate pe durata a 5 ani și cu participarea a aproape 50 de medici s-a demonstrat că testul Neumann Labs Easy HPV poate diagnostica în mod fiabil leziuni grave.

Metoda de detectare a HPV la domiciliu a fost testată într-un studiu pe 6.000 de subiecți. Conform rezultatelor publicate în prestigiosul Jurnal Internațional al Cancerului (IJC), tehnologia aplicată de Neumann este capabilă să detecteze boala HPV cu o precizie mai mare decât citologia (screeningul convențional).

În afară de articolul apărut în IJC, cercetările din ultimii ani sugerează că screeningul bazat pe testarea HPV este mai sensibil decât citologiaîn depistarea cancerului de col uterin și, de aceea, protocoalele recente plasează testarea HPV înaintea celorlalte metode  de screening. Până acum, prelevarea eșantionului pentru testul HPV a fost posibilă doar ca parte a examenului ginecologic, însă, acum testul este disponibil și în varianta de auto-prelevare. Testul Easy HPV poate arăta dacă pacientul este sau nu purtătorul vreunui tip de HPV care înseamnă pentru pacient un grad ridicat de risc de dezvoltare a cancerului de col uterin.


Știați că?

Scopul testului citologic este detectarea celulelor canceroase și a stărilor precanceroase. Însă, rezultatul citologiei nu specifică dacă pacientul este sau nu purtător de HPV. Citologia poate detecta 70% a celulelor canceroase care pot da metastaze, ceea ce înseamnă că un procent semnificativ poate fi fals negativ.

Puteți vedea și accesa articolul aici!

În zilele noastre, acesta poate fi efectuat deja și la domiciliu

Din fericire, în zilele noastre există o soluție mult mai bună decât examenul citologic tradițional: de exemplu Easy HPV Test de la Neumann Labs, cu ajutorul căruia ne putem da seama în condiții comode, fără intervenție medicală dacă suntem purtătorii vreunui virus. Neumann Labs, care se ocupă de diagnosticarea virusului papiloma uman încă din 1998, printr-un studiu clinic la care au participat peste 6000 de femei, a reușit să demonstreze eficiența acestei proceduri care poate fi efectuată și acasă.

Rezultatul analizei poate fi și fals negativ, screening-ul identifică numai 70% dintre tipurile de cancer metastatic și nu indică dacă persoana de la care s-a recoltat proba este purtătoare a virusului HPV – cu alte cuvinte, dacă există riscul formării ulterioare a bolii.

De aceea, pe lângă examinarea citologică, se recomandă și efectuarea testului HPV.

Folosirea Easy HPV Test de la Neumann Labs este foarte simplă, rapidă, fără disconfort şi seamănă cel mai mult cu introducerea unui tampon. Analiza probei recoltate la domiciliu este efectuată în condiții controlate, în laborator și este potrivit să confirme prezența tuturor virusurilor cunoscute de risc înalt. Rezultatul analizei poate fi vizualizat în contul tău online, protejat prin parolă, în termen de maximum 28 de zile de la data la care am primit proba.

*

Pagina web Easy HPV Test a oferit spațiu de exprimare unor femei care și-au prezentat sincer povestea vindecării. Le poți citi dacă dai click aici.

Easy HPV Test