Ramona: „Am doi copii mici și am să mor!”

Easy HPV Test

Ramona, mama a doi copii, abia a trecut de 30 de ani când a fost diagnosticată cu cancer cervical, deși totul părea să fie în regulă la ultimul examen ginecologic. Degeaba i s-a făcut operația Wertheim, în cazul ei s-a realizat scenariul cel mai pesimist.

Deoarece cancerul cervical este al doilea cel mai frecvent cancer la femeile sub 45 de ani, avem, din păcate, foarte multe relatări despre acest subiect. În acelaşi timp, însă, toate aceste femei au descoperit şi aspecte pozitive în legătură cu boala lor  – şi, bineînţeles, este o bucurie enormă că toate au trecut în faza de vindecare sau chiar s-au şi vindecat de atunci. Poveştile lor ne atrag atenţia şi asupra faptului că niciodată nu putem fi prea precaute. Screening-ul anual pentru cancer şi efectuarea testelor HPV moderne şi sigure, care sunt disponibile şi pentru acasă, reprezintă minimul pe care trebuie să îl facem, dar trebuie să recunoaștem la timp şi semnele anormale.

FAC COMANDA

Poate că-i doar o problemă hormonală…

În cazul Ramonei, malformaţia a apărut probabil foarte subit, fiindcă la ultimul examen ginecologic totul era încă în regulă. În cazul ei, au intervenit, cel puțin, şi unele semne de avertizare: sângerările intermenstruale. Majoritatea femeilor şi uneori nici măcar medicii nu se gândesc la nimic serios în asemenea situaţii: poate că-i doar o inflamaţie sau o problemă hormonală. Totuşi, uneori se recomandă conizaţia şi în asemenea cazuri, fiindcă oferă certitudine. Pentru Ramona, această certitudine a fost să fie diagnoza tumorii maligne, a cancerului cervical.

I s-a făcut operaţia Wertheim, i s-a extirpat uterul. Din nefericire, în cazul ei, s-a realizat un scenariu foarte pesimist: cancerul a revenit, cu tumori diagnosticate, pe rând, pe vezică, colon, rect și ganglioni. „Mă gândeam că așa ceva nu-i posibil. Am doi copii mici și am să mor. Plângeam, mi-am sunat soțul… Și am respirat adânc, spunându-mi: termină și nu te mai plânge, pentru că asta nu folosește nimănui. Te vindeci, și gata!” – îşi aminteşte Ramona cele întâmplate.

FAC COMANDA

A urmat radio- şi chimioterapia. Nu i-a fost prea uşor să facă tratamentele, nici din punct de vedere fizic, nici sufleteşte. „Când ai cancer, trebuie să te concentrezi în primul rând asupra propriei persoane, spre interior. Trebuie să-ţi aduni toate forţele să fii prezentă mental. Faptul că a trebuit să am grijă de un copil mic mi-a îngreunat această sarcină. Din cauza copiilor, nu-mi puteam permite să fiu «egoistă».”

Chiar dacă a fost dureros, tratamentul a dat rezultate în cazul Ramonei, care în prezent nu are simptome, dar este conştientă că boala s-ar putea întoarce, așa că are nevoie din plin de susţinerea pe care o primeşte din partea familiei. „Vreau să îmbătrânesc împreună cu soţul meu şi să ajung să fiu bunică… Şi până atunci încerc să trăiesc ca şi cum cancerul  n-ar fi fost niciodată.”

FAC COMANDA

În zilele noastre, acesta poate fi efectuat deja și la domiciliu

Din fericire, în zilele noastre există o soluție mult mai bună decât examenul citologic tradițional: de exemplu Easy HPV Test de la Neumann Labs, cu ajutorul căruia ne putem da seama în condiții comode, fără intervenție medicală dacă suntem purtătorii vreunui virus. Neumann Labs, care se ocupă de diagnosticarea virusului papiloma uman încă din 1998, printr-un studiu clinic la care au participat peste 6000 de femei, a reușit să demonstreze eficiența acestei proceduri care poate fi efectuată și acasă.

Rezultatul analizei poate fi și fals negativ, screening-ul identifică numai 70% dintre tipurile de cancer metastatic și nu indică dacă persoana de la care s-a recoltat proba este purtătoare a virusului HPV – cu alte cuvinte, dacă există riscul formării ulterioare a bolii.

FAC COMANDA

De aceea, pe lângă examinarea citologică, se recomandă și efectuarea testului HPV.

Folosirea Easy HPV Test de la Neumann Labs este foarte simplă, rapidă, fără disconfort şi seamănă cel mai mult cu introducerea unui tampon. Analiza probei recoltate la domiciliu este efectuată în condiții controlate, în laborator și este potrivit să confirme prezența tuturor virusurilor cunoscute de risc înalt. Rezultatul analizei poate fi vizualizat în contul tău online, protejat prin parolă, în termen de maximum 28 de zile de la data la care am primit proba.

EASY HPV TEST – testul care poate fi efectuat acasă pentru prevenirea cancerului de col uterin

lei 199 lei 139

Pagina web Easy HPV Test a oferit spațiu de exprimare unor femei care și-au prezentat sincer povestea vindecării. Le poți citi dacă dai click aici.

Easy HPV Test